Γενικά

Το Εργαστήριο Μικροχημείας (Ε.Μ.) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.) δημιουργήθηκε το 1988 αρχικά ως μια προσπάθεια να καλυφθούν οι ανάγκες του Iνστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (Ι.Μ.Β.Β.) σε ολιγονουκλεοτίδια τα οποία ως τότε εισάγονταν. Πρωτοπορώντας τότε σαν η πρώτη μονάδα παραγωγής DNA στην Ελλάδα το Ε.Μ. είναι 10 χρόνια μετά, ακόμα η μοναδική. Λειτουργώντας όμως πλέον σαν αυτοδύναμη μονάδα έχει καταφέρει να κερδίσει ένα μεγάλο μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα και εδώ και ένα χρόνο να πραγματοποιήσει και εξαγωγές στην Κύπρο. Η σύνθεση των Oligos πραγματοποιείται με τη χρήση 3 υπερσύγχρονων ΑΒΙ Synthesizers.

Το Ε.Μ. προσφέρει τα ολιγονουκλεοτίδια λυοφυλλοποιημένα, πλήρως αποπροστατευμένα, ποσοτικοποιημένα, αφαλατωμένα και επιπλέον παρέχει την δυνατότητα σήμανσης τους και καθαρισμό τους με την μέθοδο του HPLC.

Στον τομέα παροχής υπηρεσιών το Ε.Μ. παρέχει προϊόντα πολύ υψηλών τεχνικών προδιαγραφών καταφέρνοντας παράλληλα να κρατάει τις τιμές τους σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Τα δύο παραπάνω πλεονεκτήματα, σε συνδυασμό με την ταχύτητα παράδοσης παραγγελιών (3 ημέρες το πολύ μετά τη λήψη παραγγελίας), καθιστά τα προϊόντα του εξαιρετικά ανταγωνιστικά, γεγονός που αποδεικνύεται από τις αλλεπάλληλες κατοχυρώσεις δημοσίων μειοδοτικών διαγωνισμών. Έτσι το πελατολόγιο του εργαστηρίου περιλαμβάνει σήμερα πλέον των 40 ονομάτων, μεταξύ των οποίων μερικά από τα μεγαλύτερα Νοσοκομειακά και Ερευνητικά Ιδρύματα της χώρας.

Η αγορά ενός ALF-EXPRESS Sequenator εδώ και 2 χρόνια το οποίο χειρίζεται άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό έδωσε στο εργαστήριο τη δυνατότητα ανάγνωσης αλληλουχιών DNA, μια μέθοδος η οποία εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια και έχει δώσει στους ερευνητές Μοριακής Βιολογίας ένα πολύτιμο βοήθημα έρευνας.

Στην προσπάθεια πιστοποίησης της ποιότητας των προϊόντων του το εργαστήριο σκοπεύει να εξασφαλίσει μέσα στο έτος σφραγίδα ISO-9001.

Τέλος αξίζει ν’ αναφερθεί ότι τα τελευταία 2 χρόνια το εργαστήριο έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες του και στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης (R&D).

Έτσι στα πλαίσια ερευνητικού Προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και σε συνεργασία με το Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου γίνεται η προσπάθεια ανάπτυξης ενός βιοαισθητήρα ο οποίος θα χρησιμεύει στον προσδιορισμό της Ηπατίτιδας-Β.


Γενικά | Παραγγελία | Επικοινωνία
Αρχική Σελίδα | Δομή του Site